BARNS DIGITALE RETTIGHETER

Vi arrangerer konferanse for barn i anledning TV-aksjonen

Konferansen «Fremtidsklassen» skal sette norske skolebarn inn i verdens utdanningsutfordringer og la de få bidra med sine tanker om hvordan disse kan løses ved hjelp av teknologi.

Under Arendalsuka tidligere i år lanserte vi «Barns digitale rettigheter», et sett grunnleggende rettigheter som skal forhindre fremveksten av et digitalt klasseskille i skolen og som vi mener bør gjelde for alle norske elever.

 

Nå følges initiativet opp med konferansen «Fremtidsklassen» 18. oktober. Det er et resultat av at Atea, som var pådriver for «Barns digitale rettigheter», er samarbeidspartner til årets TV-aksjon, som arrangeres fire dager senere.

 

Årets TV-aksjon er til inntekt for UNICEFs målrettede arbeid for at barn i krigs- og konfliktområder skal få livsviktig skolegang.

 

Ønsker barnas syn og meninger

 

– Vi brenner for barns skolegang, på tvers av landegrenser. Derfor var det helt naturlig for oss å engasjere oss litt ekstra i årets TV-aksjon og samtidig legge til rette for en konferanse av og for barn med utdanning og teknologi i sentrum, sier Nils Ola Bark, kommunikasjonsdirektør i Atea.

 

Konferansen skal være et gøyalt, inspirerende og inkluderende arrangement for barna som deltar. Sammen skal de få bryne seg på verdensproblemer og prøve å løse en formidabel oppgave.

 

– Vi ønsker rett og slett å få barnas syn på og meninger om hvordan de tror at teknologi kan sikre barn verden over den skolegangen de har rett på. Hvorfor er det alltid vi voksne som skal få mene noe om de store utfordringene vi står overfor i verden i dag? Vi er helt sikre på at barna våre har mange nyttige tanker og perspektiver å komme med her, sier Bark.

Last ned alle rettighetene