Loading...

Foreldre må lære barna sine gode vaner.

Gjennom hele livet ser barn opp til foreldrene sine. Barn utvikler vanen med å henvende seg til foreldrene for å få råd når de er i vanskeligheter veldig tidlig i livet, og foreldre er alltid et referansepunkt for barna sine. Avkom etterligner foreldrenes oppførsel og gjerninger når de vokser opp, mens foreldre fungerer som rollemodeller for barna sine. Barn arver naturlig kunnskap og vaner. Derfor er det avgjørende å lære barna hvordan de skiller mellom gode og usunne vaner, og velg det siste.

Sunne vaner som barn må utvikle

Å lære barna gode manerer og vaner kan virke som en kamp i oppoverbakke. Men du må være tålmodig og veilede dem i riktig retning. Følgende elementer kan betraktes som sunne praksiser som barn bør praktisere:

Et sunt kosthold

Barn ber ofte om mer hurtigmat, chips, godteri, kjeks og sjokolade. Det ville hjelpe hvis du overbeviste dem om at selv næringsrik mat kunne være deilig. De kan også få hjemmelagde versjoner av pizza, kaker, kjeks og nudler.

Gå den fargerike ruten for å hjelpe barna å danne seg denne gode vanen; sett et mål om å spise noe fra hver regnbuefarge en gang i uken, inkludert ulike matvarer i måltidene dine. Det fremmer ikke bare god helse, men sørger også for at ungdommene nyter måltidene sine. Ved å spise regelmessig, sunt og med måte, kan foreldre være et godt eksempel for barna sine.

Fysisk trening

Som forelder ville det være en alvorlig feil på dine vegne å la barna finne seg til rette på sofaen og se på TV. Ikke oppmuntre til en stillesittende livsstil hos barna dine. Gi dem mulighet til å bevege seg ved å sende dem ut for å leke eller gå en tur. Lag en hyggelig familieaktivitet ut av det og involver barna dine i det. Lær barna dine de skadelige konsekvensene av å være sofapoteter på helsen deres. Følgende er noen helserisikoer som en stillesittende livsstil utgjør:

  • Fedme
  • vansker med å sove
  • oppmerksomhetssvikt
  • Sosiale og emosjonelle problemer
  • Konsentrer deg om ernærings- og matmerker, ikke motemerker

Barna begynner å bli interessert i klesetiketter når de når en viss alder, spesielt rundt ungdomsårene. Begynn å lære barna dine om matetiketter, som er blant de mer bemerkelsesverdige titlene de bør ta hensyn til fra en ung alder. Oppmuntre barn til å lære om matens ernæringsmessige verdi på samme måte når de utvikler denne vanen.

Vis dem den pakkede maten de liker og viktige data om de nødvendige ernæringsetikettene. Gjør det til en rutine for dem å lese etikettene, vurdere næringsinnholdet og bestemme varens verdi. Oppmuntre dem til å konsentrere seg om viktige komponenter, inkludert mengden sukker, kalorier, karbohydrater og mettet og umettet fett. Sunne vaner vil bli dannet som et resultat av din bevisste innsats og vare livet ut.

Nyt å dele måltider som en familie

Det er knapt noen tid igjen i våre travle liv til å tilbringe meningsfull tid med familie og eldre. En krevende arbeidsplan kan hindre deg i å sitte med barna og høre om problemene og historiene deres. Gjør det til et poeng å spise middag med hele familien hver kveld. Diskuter ulike emner og uttrykk dine meninger til hverandre; barna dine vil ha nytte i det lange løp. Følgende er ekstra fordeler ved å spise sammen med andre:

  • Barn begynner å føle seg vel og passer godt inn i familien.
  • Når de er rundt eldre mennesker, danner barna sunne matvaner og holder seg unna søppelmat.
  • Obligasjoner er styrket