Loading...

Ulike typer barnepass

Barneomsorgsleverandører kan hjelpe deg med å ta en pause enten du skal tilbake på jobb eller trenger et par ekstra hender rundt i huset. Men utvalget av alternativer – fra barnepiker og au pairer til mors hjelpere og familiebarnehager – kan være for mye for deg.

Den gode nyheten er at det er en leverandør som kan imøtekomme dine behov, uavhengig av din økonomiske situasjon eller om du trenger hel- eller deltidspleie. Oppdag hvilken type barnepass som er ideell for familien din ved å lese videre for å finne ut mer om de ulike alternativene.

Mors assistent

En mors hjelper er en person som passer på og underholder et barn mens en forelder fortsatt er hjemme. Disse hjelperne mangler ofte ekspertisen til en erfaren barnevakt fordi de ofte er yngre enn foreldrene (kanskje i ungdomsskolen). Prisene kan variere fra gratis (når assistenten bare ønsker å få barnevakterfaring) til bare noen få dollar i timen fordi de vanligvis ikke ser på et barn alene. Å spørre anerkjente foreldre i det sosiale nettverket ditt som er klar over preteens som leter etter erfaring med barnepass er det beste alternativet for å finne en mors hjelper.

Barnevakt

En person som får timelønn for å se på barn er barnevakt. Barnet kan overvåkes hjemme hos deg eller deres, og de kan jobbe på dagtid eller om natten. I følge Lindsay Heller, en barnepasskonsulent ved The Nanny Doctor og en lisensiert klinisk psykolog, er barnevakt vanligvis en deltidsjobb som en person har i tillegg til mange andre ting, for eksempel å gå på skole eller jobbe med andre jobber. Selvfølgelig er en barnevakts primære ansvar å passe på barnet ditt, men dette kan også innebære oppgaver som matlaging, å få barn til å sove eller sove, hjelpe til med lekser og sørge for transport til arrangementer.

Barnepike

Er du lei av å haste barnet ditt til skolen om morgenen? Tenk på en barnepike. Ifølge Barbara Willer, viseadministrerende direktør i National Association for Education of Young Children, “kan en barnepike eller omsorgsperson hjemme være mer praktisk for foreldre.” En barnepike opprettholder ofte en mer konsekvent og intim forbindelse med familien. De kan se på barnet i flere timer hver dag eller regelmessig hver uke. I motsetning til barnevakter, har barnepiker «valgt å vie seg til barnepassfaget», ifølge Heller. “Noen barnepiker vil også ha en formell grad i utvikling av barn eller relaterte fag i tillegg til sin kompetanse. De vil delta i utviklingsaktiviteter og kanskje tilberede måltider eller gjøre husarbeid for familien.”

Selv om de kanskje bare betales en gang i uken eller månedlig, tar barnepiker vanligvis betalt per time. Prisene er ofte dyrere enn en vanlig barnevakt. Lei et byrå hvis du vil at noen andre skal gjøre bakgrunns- og referansesjekker. Ellers, hvis du ønsker å gå gjennom prospekter på egen hånd, kan du prøve internettkataloger som Care.com, eller spørre på nærliggende høyskoler for å se om noen studenter med fleksible timeplaner ser etter arbeid.

Foreldrebarnehage

Å yte barnepass i andres hjem er kjent som familiebarnehage eller hjemmebarnehage. Familiebarnehager kan være rimeligere og mer lett tilgjengelige i samfunnet ditt enn vanlige barnehager. De har ofte færre barn, noe som kan hjelpe noen barn og foreldre til å føle seg mer komfortable. I følge Barbara Sawyer, direktør for spesielle prosjekter ved National Association for Family Child Care, “En kvalitet, lisensiert familiebarnepass vil gi mye mer enn bare gruppebarnevakt.”